Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Ökodivat

 Tapasztalataink szerint egyre nagyobb divat öko dolgokat készíteni és vásárolni. De mi a helyzet akkor amikor szó szerint a divat világával fonódik össze a környezettudatos szemlélet? Nos itt jön képbe Jánosi Tilda, rendkívüli és szokatlan elképzelése miatt hamar a középpontba került.

Rácz Ervin írása, Polcz Péter é Erdély Bálint Előd képeivel

Jánosi Matild Tilda tavaly ősszel tűnt fel, ekkor rendezhette meg első divatbemutatóját Budapesten. A környezettudatosság élete része volt eddig is, így lett az ökodesign a szenvedélye. Elmondása szerint legújabb kollekciójának anyagára például egy moziban talált rá, és a megsemmisítésre váró filmszalagok azonnal beindították a fantáziáját. Sőt készített már bakelit lemezből is ruhaneműt.
Szerencsére, mert a látvány nem mindennapi. :)

A filmszalagokból készült kollekció vidéken is sikert aratott. Nem meglepő, hiszen a művésznő sokkal közelebb merészkedik az átlagemberekhez is munkásságával. Oroszlányon például egy elegáns szórakozóhelyen, filmvetítéssel egybekötött műsorral állt elő, míg Szentendrén a Kölyökfesztivál keretein belül jutott el sokakhoz.

Tildának már kislányként sem tetszett, ha az utcán szembe jött vele az általa viselt ruha, inkább divatot teremtett magának. Talán akkor kezdődött minden, az volt a rögös út legeleje. Erdélyből indult, hogy megvalósítsa az álmait, és úgy néz ki jó úton halad. Most hazatér Székelyudvarhelyre, hogy megmutassa régen látott barátainak, szeretteinek is hol tart álmai megvalósításában.

 

Forrás: